.. Молитвы

Внимание, откроется в новом окне. PDFПечатьE-mail

ПОЧЕМУ ИМЕННО 22-Й, 23-Й И 115-Й ПСАЛМЫ ВКЛЮЧЕНЫ В ПОСЛЕДОВАНИЕ КО СВЯТОМУ ПРИЧАЩЕНИЮ?

Иерей Андрей Чиженко

Эти псалмы очень точно в словах ветхозаветных пророчеств говорят о Теле и Крови Христовых – о Святой Евхаристии.

Если говорить с точки зрения литургики, то очень часто богослужебные чины начинаются именно псалмами, которые (посвященные определенной тематике) следуют перед песнопениями и молитвословиями новозаветной Церкви. Это и начало вечерни, и утрени, и часы, и различные молебны. Данная закономерность говорит о духовной и исторической взаимосвязи Ветхого и Нового Заветов, объединенных вокруг пришествия Мессии – Господа и Бога и Спаса нашего Иисуса Христа.

 

 

Внимание, откроется в новом окне. PDFПечатьE-mail

Молитвы об учащихся

 

Молитва перед учением

 

Преблагий Господи, ниспосли нам благодать Духа Твоего Святаго, дарствующаго смысл и укрепляющаго душевныя наши силы, дабы, внимая преподаваемому нам учению, возросли мы Тебе, нашему Создателю, во славу, родителем же нашим на утешение, Церкви и отечеству на пользу.

Премилосердный Господь! пошли нам благодать Духа Твоего Святого, дающего понятливость и укрепляющего душевные наши силы, чтобы, слушая со вниманием преподаваемое нам учение, мы выросли Тебе, нашему Создателю, во славу, родителям же нашим на утешение, Церкви и отечеству на пользу.

 

 

Внимание, откроется в новом окне. PDFПечатьE-mail

Чин молитвеннаго утешения сродников живот свой самовольне скончавшаго

   

Внимание, откроется в новом окне. PDFПечатьE-mail

Великий покаянный канон преподобного Андрея Критского

В понедельник первой седмицы Великого Поста

Песнь 1

Ирмос: Помощник и Покровитель бысть мне во спасение, Сей мой Бог, и прославлю Его, Бог Отца моего, и вознесу Его: славно бо прославися.

Припев: Помилуй мя, Боже, помилуй мя. роизносится перед всеми тропарями каждой песни)

Откуду начну плакати окаяннаго моего жития деяний? кое ли положу начало, Христе, нынешнему рыданию? но, яко благоутробен, даждь ми прегрешений оставление.

Гряди, окаянная душе, с плотию твоею, Зиждителю всех исповеждься и останися прочее преждняго безсловесия, и принеси Богу в покаянии слезы.

Первозданнаго Адама преступлению поревновав, познах себе обнажена от Бога и присносущнаго Царствия и сладости, грех ради моих.

 

Внимание, откроется в новом окне. PDFПечатьE-mail

Канон за болящего, глас 3-й

Песнь 1
Ирмос: Пресекаемое море жезлом древле, Израиль пройде яко по пустыни, и крестообразно яве предуготовляет стези. Сего ради поим во хвалении чудному Богу нашему, яко прославися.

Припев: Милостиве Господи, услыши молитву раб Твоих, молящихся Тебе.

В день печали, нашедшия на ны, к Тебе, Христе Спасе, припадающе, Твоея милости просим. Облегчи болезнь раба Твоего, изреки нам яко и сотнику: иди, се здрав есть отрок твой.
Припев: Милостиве Господи, услыши молитву раб Твоих, молящихся Тебе.
Мольбы и моления, с воздыханием к Тебе вопием, Сыне Божий, помилуй нас. Воздвигни со одра лежащаго, яко разслабленнаго словом: возьми одр твой, глаголя, отпущаются ти греси твои.
Слава: Твоего, Христе, образа подобию поклоняю-щеся, верою целуем, и болящему здравия просим, подражающе кровоточивей, яже подольца риз Твоих коснуся, и исцеление недуга прият.
И ныне: Пречистая Госпоже Богородице, всем известная Помощница, не презри нас к Тебе припадающих, моли яко блага Твоего Сына и Бога нашего, дати здравие болящему, да Тя с нами прославляет.
   

Внимание, откроется в новом окне. PDFПечатьE-mail

{mosimage}

 

Внимание, откроется в новом окне. PDFПечатьE-mail

Макарьевская икона Божией Матери

Эта св. икона явилась в княжение Василия Васильевича Темного (1425 – 1462) преподобному Макарию Желтоводскому, Унженскому и Свияжскому чудотворцу. Явление иконы Пресвятой Богородицы произошло в то время, когда нынешняя Костромская область находилась в самом бедственном положении, страдая от внутренних междоусобных войн и теснимая татаро-монголами. Чудотворная икона явилась святому угоднику Макарию на месте современного Макариево-Унженского монастыря.

В 1442 году 17 сентября около 3 часов утра, когда преподобный Макарий оканчивал свое обычное утреннее акафистное пение Пресвятой Богородице, вдруг хижину его озарил необычайный свет. Преподобный смутился духом, не понимая, что означало это необыкновенное явление, и стал еще усерднее молиться. За стенами своей кельи он услышал пение ангельской песни: «Радуйся, благодатная Мати Неневестная».
   

Внимание, откроется в новом окне. PDFПечатьE-mail

МОЛЕБЕН ПРЕПОДОБНОМУ И БОГОНОСНОМУ ОТЦУ НАШЕМУ МАКАРИЮ ЖЕЛТОВОДСКОМУ, УНЖЕНСКОМУ И СВИЯЖСКОМУ ЧУДОТВОРЦУ

Иерей: Благословен Бог наш…

Лик: Аминь. Слава Тебе, Боже наш, слава Тебе. Царю Небесный…

Чтец: Трисвятое по Отче наш.

Иерей: Яко Твое есть Царство…

Чтец: Аминь. Господи, помилуй - 12 р. Слава и ныне.

Приидите, поклонимся Цареви нашему Богу.

Приидите, поклонимся и припадем Христу Цареви нашему Богу.

Приидите, поклонимся и припадем Самому Христу, Цареви и Богу нашему.

 

Внимание, откроется в новом окне. PDFПечатьE-mail

СЛУЖБА ПРП. МАКАРИЮ ЖЕЛТОВОДСКОМУ, УНЖЕНСКОМУ И СВИЯЖСКОМУ ЧУДОТВОРЦУ

На Велицей Вечерни:

Блажен муж:

На Господи воззвах, стихиры, глас 2.

Господи, даждь ми язык светлогласен, угождшаго Тебе преблаженнаго отца память верным людем Твоим возвестити, якоже рече песнописец Давид: честна пред Господем смерть преподобных Его. Отче богомудре, пресветлый светильниче Макарие, многа убо воздаяния от Бога приял еси, твоими чудесы озаряя нас, поганыя посрамил еси, молитвами же твоими бесовская коварства вся потребил еси, моли Христа Бога, спасти и просветити души наша.

Глас пророка Твоего, Господи, исполнити хотя, рече бо богоотец Давид, поя и моляся не престая день и нощь: удалихся бегая, и водворихся в пустыню, чаях Бога спасающаго мя. Аще бы пустыня ухала струями слез твоих, се бы, яко громогласная труба, не бы почила вопити трудоположных подвиг твоих: ангелы возвеселил еси, и человеки удивил еси, отче Макарие, преподобне и приснопамятне, моли Христа Бога, спастися душам нашим.

Богоносе отче Макарие, ты от младенства жестоким и прискорбным путем шествовал еси, добродетельми же твоими, яко плодовит виноград на высоту возшел еси, любовию Владыце твоему нелестно последовав. Сего ради небесный гражданин был еси, и тамо нам у Христа Бога покров испроси от бесовских искушений: Егоже моли, даровати душам нашим мир и велию милость.

   

Внимание, откроется в новом окне. PDFПечатьE-mail

Икона Божией Матери «Всех скорбящих Радосте»

6 ноября

Тропарь, глас 2:

Всех скорбящих Радосте, и обидимых Заступнице, и алчущих Питательнице, странных Утешение, обуреваемых Пристанище, больных Посещение, немощных покров и Заступнице, Жезл старости, Мати Бога Вышняго Ты еси, Пречистая: потщися, молимся, спастися рабом Твоим.

Кондак, глас 6

Предстательство христиан непостыдное, ходатайство ко Творцу непреложное, не презри грешных молений гласы, но предвари на помощь нас, верно зовущих Ти, ускори на молитву и потщися на умоление, предстательствующи присно, Богородице, чтущих Тя.

Молитва

О, Пресвятая Владычице Богородице, вышшая Херувим и честнейшая Серафим, Богозбранная Отроковице, всех скорбящих Радосте! Подаждь утешение и нам, в скорби сущим: разве бо Тебе иного прибежища и помощи не имамы.
 

Внимание, откроется в новом окне. PDFПечатьE-mail

Икона Божией Матери, именуемая «Отрада» или «Утешение»

Тропарь, глас 4-й:

Яко покров благодатный и спасительный / стяжахом честную Твою икону, Богородице, / на сию убо со умилением взирающе, Тебе вопием: / Владычице, ниспосли нам отраду и утешение, / на Тя бо упование возлагаем, грешнии и смиреннии. / На Твое предстательство надеемся, недостойнии. / Ускори нас избавити от бед и скорбей / и умоли Сына Твоего, Христа Бога нашего, // помиловати и спасти души наша.
Кондак, глас 8:

Взбранной Воеводе победительная, / яко избавльшеся от злых, / благодарственная восписуем Ти, раби Твои, Богородице; / но яко имущая державу непобедимую, / от всяких нас бед свободи, да зовем Ти: // радуйся, Невесто Неневестная.

Канон иконе Божией Матери "Отрада" или "Утешение" в исполнении хора Святой Великой Афонской обители Ватопед можно скачать здесь.

 

   

Еще статьи...